Trinidad Fuentes
Trinidad Fuentes publica “La revelación”

La gavanenca Trinidad Fuentes acaba de publicar la seva nova novel·la, “La revelación”. Tal i com ella mateixa ens explica, es tracta de “l’inici d’una saga que sorgeix de la meva necessitat de centrar-me en una protagonista que sigui dona, i que porti a terme diverses històries”. La narració cavalca entre dos moments històrics diferents que finalment conflueixen en un punt comú, i s’inicia amb el crim d’un violador reincident. De fet, segons Fuentes, “en la novel·la m’acosto molt a la qüestió de les injustícies que tenen lloc amb les violacions”.

La protagonista és una investigadora privada “de la que una editora em va dir que li recordava a Sherlock Holmes però en versió dona empoderada, i en realitat és una mica així ja que, tret de la personalitat excèntrica de Sherlock, sí que s’assemblen en que són dos personatges intel·ligents que resolen casos difícils amb un ús de l’observació i del raonament deductiu”.

Trinidad Fuentes és, a la vida real, criminòloga i investigadora pri9vada, el que de ben segur influeix en la seva vessant narrativa: “M’agrada molt la criminologia, i evidentment influeix en la meva narrativa, però la veritat és que el que més interessa és la part d’investigació i deducció, més a prop d’Agatha Christie, per posar un exemple”. En aquest sentit, l’escriptora gavanenca va cursar un màster en psicologia criminal que “m’ha ajudat molt, ja que les meves novel·les tenen molta càrrega psicològica”.

Fuentes reconeix que “La revelación” “és la novel·la a la que li tinc més estima, no sé si la més ambiciosa, però la veritat és que vull que arribi al públic i enviar un missatge en el sentit de que hi ha coses que deixem una mcia de costat i que hem de tenir encara molt presents”.

Trinidad Fuentes estarà el proper divendres, 23 d’abril, signant exemplars de “La revelación”, a la plaça Jaume Balmes, entre les 18:30 hores i les 19:15 hores a l’estand 2. La novel·la ja està a la venda a la pàgina web de l’autora gavanenca i també a plataformes com ara Amazon.

Podeu escoltar l’entrevista sencera feta a Ràdio Gavà aquí