Trobada amb activistes de drets humans
Sunitha Krishnan parlarà d’explotació sexual a l’Índia .

Diversos activistes de drets humans estan aquests dies a Gavà en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. Per aquest dimecres s’ha programat, a les 10 hores a l’Espai Maragall, una taula rodona adreçada a joves de Secundària on hi participaran Danilo Chammas, Leonard Rentería i Ricard Valentí.

Danilo Chammas

És advocat i defensor dels drets humans a Maranhão, un estat del nord-est brasiler amb una gran riquesa natural. Va néixer a São Paulo, ciutat en la qual va graduar-se en Dret i va treballar fins l’any 2007. A São Paulo va formar part de l’equip legal de la Comissió de Drets Humans de l’ajuntament, i també va ser secretari executiu de la Fundació Interamericana de Defensa dels Drets Humans. Està fortament compromès en la defesa de la terra i el medi ambient i sensibilitza la població dels impactes de la Vale (gegant de la indústria minera). Amb la seva activitat, denuncia les responsabilitats de l’empresa i aconsegueix indemnitzacions per a les persones afectades.

Leonard Rentería

És un activista colombià que treballa per enfortir les comunitats afrodescendents de Buenaventura. És poeta i raper, i és també estudiant universitari de Psicologia. Amb l’organització Historias en kilómetros, s’està formant en cinema i producció audiovisual per contribuir a l’esclariment de la veritat en el marc dels Acords de Pau. Rentería ha conegut de prop l’impacte de la violència des que era un infant. A la dècada dels 90, la seva família va haver de deixar casa seva a causa de la violència que es vivia al seu barri. Temps després hi tornaria, perquè no tenia cap altre lloc on anar.

Al 2014, l’activista es va veure obligat a desplaçar-se de nou. Estava participant en una trobada local d’organitzacions juvenils, amb presència i suport financer de l’ACNUR, quan va aparèixer un grup armat per robar els diners destinats a pagar el transport de la gent jove

Ricard valentí

És President de l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia i jove activista europeu de Roma i, a més, treballa com a promotor escolar de la Fundació Privada Pere Closa amb nens i nenes gitanos del barri d’Hostafrancs per a evitar l’absentisme escolar. Es va iniciar en el món de l’activisme quan tenia 27 anys. Viatja per tota Europa per a visibilitzar el poble gitano i lluitar contra el antigitanismo, visitant supervivents dels camps de concentració nazi i fent conferències

Xerrada amb Sunitha Krishnan

El mateix 9 d’octubre, a partir de les 18.30 hores, al SIAD, serà el moment de parlar amb la Sunitha Krishnan sobre “La lluita contra la violència sexual”. Aquesta activista nascuda a l’Índia i fundadora de l’organització contra el tràfic de persones Prajwala dedica la seva vida a rescatar i recuperar les víctimes del tràfic sexual i la prostitució forçosa, alhora que pressiona els governs locals perquè garanteixin que les dones reben indemnitzacions, nacionalitat i accés a l’ocupació. Prajwala és en l’actualitat una de les organitzacions ciutadanes més grans del món en el combat contra aquest tipus de crims. Des de la seva fundació, Sunitha ha rescatat 18.500 dones i nens.

Pots consultar la informació del projecte a http://ciutatsdretshumans.cat