trobada-comunitat-educativa-021014

trobada-comunitat-educativa-021014Sánchez, durant el seu discurs a l’acte.

L’Ajuntament crea una nova línia d’ajuts a les famílies

L’Alcaldessa ha assegurat que seguirà donarà “tot el suport possible perquè els infants i joves tinguin les mateixes oportunitats educatives independentment de la situació econòmica familiar”

L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha anunciat que “l’Ajuntament obrirà una nova línia d’ajuts per a les famílies que ho necessitin per sufragar activitats extraescolars” que es podran sol·licitar a partir de novembre. Sánchez ha explicat, durant l’acte on s’ha trobat amb la comunitat educativa de la ciutat, que “l’educació de qualitat i per a tothom, per garantir la igualtat d’oportunitats és una prioritat”, i ha recordat que “amb aquest afany es mantenen la resta de subvencions municipals i projectes que van en aquesta línia, com són les beques de llibres i les Víctor Valdés de foment de l’esport, així com els programes de socialització i de reutilització de material, entre molts altres”.

 

Durant l’acte, celebrat al Casal Municipal de Cultura American Lake, i on assistí professorat, alumnat i pares i mares, l’Alcaldessa ha volgut deixar clar el seu “ferm compromís per fer de Gavà una ciutat educadora, perquè els infants i joves d’avui seran els ciutadans de demà. Per això, cal que, aquesta, sigui una tasca de tots per formar de manera integral i inclusiva, i assolir una societat que sigui una exemple i model de convivència”.

 

Sánchez va lloar i agrair “la tasca del professorat sovint complicada, sobretot en moments actuals amb retallades que dificulten, una feina, que vosaltres afronteu amb vocació, suplint així les carències”. A la vegada, ha animat l’alumnata “aprofitar el curs amb entusiasme i amb ganes d’aprendre per poder esdevenir, en el futur, persones formades, madures i lliures”.

 

Durant l’acte, va intervenir l’inspector d’Ensenyament, Miquel Ruiz, per afalagar “el tarannà i bona disposició de col·laborar de l’Alcaldessa” i va destacar “la importància de la tasca educadora”. També es va poder escoltar l’opinió del professorat de veu de Verónica Casulleras, mestra del col·legi San Pedro, qui va assegurar que “educar és plantar una petita llavor en el cor dels infants”. En representació de les famílies, va parlar Andrés Murillo, membre de la coordinadora d’Ampas, qui va dir que “estarem al costat del professorat per garantir l’èxit educatiu, i al costat de l’Ajuntament per lluitar contra les retallades dels governs de Mas i Rajoy i per poder pal·liar les mancances que té Gavà i per defensar sempre una escola publica de qualitat”.

 

La trobada va culminar amb la conferència del periodista Carles Capdevila qui, amb bones dosis d’humor, va parlar del repte d’educar, i ho va fer des de la seva pròpia experiència com a pare i en positiu. Segons Capdevila, “no podem crear problemes on no hi són” i “cal ser coherents i, enlloc de criticar els metres cal donar-los suport de veritat”. A ells els va demanar que “malgrat les dificultats no es desanimin, perquè nomes amb passió s’assoleixen objectius”. Va reconèixer que “estem en un moment de canvi, però a la vegada apassionant” i que “caldrà anar-se adaptant per sortir endavant”, tot destacant que “el més important passa per ensenyar l’alumnat que, avui i sempre caldrà aprendre contínuament”.