trobada de puntaires de Sant Nicasi
Un moment de la trobada de puntaires de Sant Nicasi del 2022 (Imatge d'arxiu)

L’Associació de Veïns de Can Tintorer organitza la tradicional trobada de puntaires de Sant Nicasi. La trobada s’integra habitualment dins del programa de la Festa Major d’Hivern de Gavà i, de fet, tindrà lloc a la seu de l’entitat el mateix 14 de desembre, festiu a Gavà, des de les 10 del matí fins l’1 del migdia.

Segons Carme Furriol, presidenta de l’entitat, s’espera una participació “al voltant de 30 ó 40 puntaires, la majoria de Gavà però algunes vindran de llocs com per exemple Viladecans o Sant Climent de Llobregat”. L’entitat veïnal treballa i treballarà per mantenir una activitat, la de les puntaires, que “ve de molt antic, les nostres àvies ja la practicaven, i com que la majoria de puntaires de Gavà són persones grans volem que vingui gent jove, per aquest motiu mantenim aquesta trobada”.

Furriol espera que aquesta tradició no es perdi: “Seria una llàstima que es perdés perquè en surten coses molt maques, abans només es feien mocadors però ara es fan polseres, collarets, vanos, i moltes coses més”.

En el decurs del matí es farà la també clàssica xocolatada amb xurros, i enguany com a novetat l’acte anirà acompanyat d’una exhibició de taitxí: “El professor Enric Duart farà una demostració de les classes de taitxí que habitualment fa per l’associació de veïns. Volem que la gent vegi que l’associació fa aquesta activitat que té força èxit”.

La mateixa Furriol és una de les inscrites en aquestes sessions de taitxí, una pràctica que “no m’atreia d’entrada, però m’agrada molt perquè et fa moure tot el cos i l’hora que el fas no estàs connectat amb res excepte amb el taitxí, i això és molt relaxant i m’agrada molt”.