Trobada dels fans amb Ian Anderson

Un centenar de fans de Jethro Tull van poder compartir, aquest dimecres, un parell d’hores en petit comitè amb el líder històric del grup, Ian Anderson,

El fundador de Tullianos, Albert Villanueva, recorda que “fa només un mes vaig rebre un mail d’Ian Anderson, que s’oferia a fer aquesta trobada”. El propi artista ha assumit totes les despeses, i ha estat a Gavà acompanyat de la seva flauta travessera, una petita guitarra acústica i una selecció de pistes pregravades.

Ian Anderson, assistit per un intèrpret, va alternar episodis autobiogràfics amb trossos de cançons, començant pel blues ‘Someday the sun won’t shine for you’, del primer àlbum del grup, ‘This was’ (1968). Va confessar que en aquella època no sabia ni com col·locar els dits a la flauta. “però ens vam convertir en una banda de rock progressiu, i això va significar alinear-nos amb Emerson, Lake & Palmer, Yes, Genesis; però Jethro Tull sempre va ser més aspre, més rocker. No érem tan bons músics, però el nostre so era més afilat” va dir.

Anderson va relativitzar els seus talents i va confessar que “de vegades la impaciència s’havia imposat a l’afany perfeccionista”. Ha escrit més de 300 composicions i va assegurar que “estic satisfet de 100 d’elles; unes 150 em semblen correctes, i n’hi ha 50 més de les quals no en vull parlar”.

Albert Villanueva, recorda que el 6 de juliol, Gavà acollirà la 16a Convenció de Tullianos, i amb un altre convidat d’honor: Martin Barre amb la seva banda, a la gira amb què commemora el 50è aniversari del seu ingrés a Jethro Tull.