L’Agrupació de Gegants i Gegantons de Gavà organitza una trobada gegantera aquest diumenge, 25 de juny. A més de l’entitat local hi participaran les colles de Sant Joan Despí i Ripollet

L’arribada dels grups i la plantada dels gegants, es farà a la plaça de Jaume Balmes entre les 09.30 i les 10 hores. Tot seguit es farà un esmorzar per les colles al menjador del CEIP Jacme March, i a les 11 hores donarà inici la cercavila que passarà pel carrer de Sant Pere cap, la Plaça Major i el carrer Salvador Lluch i acabarà a la Torre Lluch. Atès que la fira d’atraccions està ja muntada a la Rambla, el seguici entrarà al parc pel carrer Salvador Lluch.

Segons l’Agrupació de Gegants i Gegantons de la nostra ciutat “s’ha volgut desvincular-ho del cercavila del Xerinolis, a diferència del cercavila de Sant Nicasi 2022, pel diferent ritme i dinàmica de la resta d’entitats participants, a més, així ens fem més visibles com a entitat”.

La colla precisa també que “aquest any, però, només traurem al Kalamot i la Bruguers, i els gegantonets. En Pere i Maria sortiran al cercavila del Xerinolis si aconseguim suficients portadors” i afegeixen que “estem parlant amb el CEIP Joan Salamero per tal que també hi participi, tant a la trobada del dia 25, com al cercavila del Xerinolis. Ens agradaria molt que cada centre escolar tingués una figura pròpia i els infants i famílies participessin així als actes de Festa Major, recuperant el caràcter popular de les festes”