Trobada una tortuga marina a la platja de Gavà
Trobada una tortuga marina a la platja de Gavà. (foto: @gemmaravasi)

Una tortuga marina morta, de dimensions considerables, ha estat localitzada de bon matí a la platja de Gavà. Diverses persones que han sortit a passejar i a fer esport han vist l’animal a la sorra, arran de l’aigua, al voltant de les 8 del matí entre els carrers de Blanes i Cadaqués.

(foto: @gemmaravasi)

La Unitat de Vigilància Rural i Agricola (UVRA) de la policia municipal de Gavà està col.laborant amb agents rurals per la seva identificació i tractament.

La tortuga boba és la tortuga marina més petita i abundant del mediterrani. La seva longitud podria arribar aproximadament a 120 cm i el seu pes a 120 Kg. El seu cos recobert d’escates epidermales queratinizadas és d’una coloració variable, la seva closca ressalta pels seus tons de marrons a vermellosos, la seva tonalitat és gairebé sempre més fosca en les zones centrals de la closca, el seu plastró és groguenc i la resta del seu cos groguenc i marró. Característiques diferenciadores d’aquesta espècie són les seves 4-5 escuts prefrontals al cap, 5 parells d’escuts costals situats en la seva dura closca i 2 ungles per cada aleta.

Com ocorre amb la resta de tortugues marines ni el seu cap ni les seves extremitats són retràctils.