Trobada virtual amb Raquel Sánchez per debatre sobre Ponent
Raquel Sánchez, durant el zoom amb la ciutadania

Desenes de ciutadanes i ciutadanes van intercanviar, ahir, opinions amb l’alcaldessa Raquel Sánchez en el decurs d’una trobada virtual per parlar sobre el sector Ponent. Sánchez va aclarir dubtes i va precisar detalls d’aquest pla urbanístic que suposarà, “la creació de prop de 2.000 habitatges públics de compra i lloguer, que és el 40% del total dels 4.800 que inclou el sector”. Així mateix, va recordar que “també es faran una vintena d’equipaments, com el tercer CAP que veurà la llum el 2023” i “protegeix, millora i posa a l’abast de tothom, més de 113 hectàrees d’espais naturals, el 61% del sector”.

L’Alcaldessa va dir que “cal explicar amb rigor aquest projecte que Gavà necessita” perquè és conscient que “desperta certa inquietud en alguns col·lectius”, per això, afirma que “cal oferir tota la informació de manera objectiva i transparent i, a la vegada, tenint en compte les diferents sensibilitats”.

Sánchez va voler deixar clar que aquest pla “és molt necessari per Gavà” i “no suposarà la destrucció del medi natural, ans el contrari, perquè terrenys privats passen a ser públics per posar-se al servei de la ciutadania,  garantint la seva conservació i la preservació de flora i fauna”.

L’Alcaldessa va assegurar que “estem en una situació d’emergència ocupacional” concretant que, “a dia d’avui, hi ha 4.000 persones inscrites al registre de sol·licituds d’habitatges de protecció oficial, i aquesta és una dada que, per sí sola, ja justifica la necessitat del PLH i de Gavà Ponent”.

Sánchez defensa polítiques d’habitatge “valentes i innovadores perquè cal donar resposta a les demandes d’habitatge digne i assequible, però seguint amb el model de creixement progressiu, sostenible i socialment cohesionat que tenim, fent de Gavà una ciutat millor del que és ara”.

Per a més informació sobre el Sector de Ponent, es pot consultar aquí