Trobades virtuals a les biblioteques

Per recordar els fets més destacats de la dècada dels anys vint del segle passat en contraposició a la dècada que s’ha iniciat enguany, s’han programat diferents activitats virtuals sota el títol “1920/2020 al mirall” que podeu seguir des del canal Youtube de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

El passat 30 d’abril es va inaugurar aquest nou cicle amb la conferència virtual “Els anys vint a la taula: vint plats catalans nascuts ara fa cent anys” a càrrec de la periodista Trinitat Gilbert. Durant la trobada, Gilbert, que està especialitzada en gastronomia, va descobrir les curiositats del nostre receptari i va respondre en directe les preguntes dels seus seguidors. Així mateix, dijous 7 de maig va ser el torn de la ciència-ficció. Els amants d’aquest gènere van poder gaudir de la xerrada sobre el prolífic autor Isaac Asimov a càrrec de l’historiador de Víctor Camprubí.

Dates i temes pendents

  1. 14 de maig a les 18.30 h: xerrada “Ray Bradbury i la distopia”, a càrrec de la Plataforma Blanc i Negre.
  2. 21 de maig a les 18.30 h: l’escriptor Martí Gironell oferirà la conferència “El pistorlerisme als anys vint, cent anys de violència sindical”.
  3. 28 de maig a les 18.30 h: la Plataforma Blanc i Negre és l’encarregada de divulgar la figura de Frank Herbert per parlar de la crisi mediambiental.

La commemoració d’aquest efemèride, “1920/2020 al mirall”, es complementa amb l’especial de la Biblioteca Virtual que conté monogràfics dels fets més destacats de la dècada dels anys vint del segle passat.