Troben el cos d'un home ofegat a la platja de Gavà
Troben el cos d'un home ofegat a la platja de Gavà

Una persona ha estat trobada morta aquest matí a la platja de Gavà. Es tracta d’un home de 48 anys i veí de Cornellà. Segons informa l’Ajuntament dues noies que feien pàdel surf han trobat el cos flotant a l’aigua pels volts de les 8.30 hores, a uns 50 metres de la costa, i l’han traslladat fins a la sorra. Allà, han avisat al 112 i al lloc dels fets s’han traslladat els serveis d’emergències mèdiques, que han certificat la seva mort. També s’ha personat Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i també Guàrdia Civil, que s’ha fet càrrec de la investigació.

Les causes de l’ofegament es desconeixen. La identificació de la víctima, ha estat possible gràcies a la localització de les seves pertinences a la sorra.

Molta precaució

El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, ha fet una crida a extremar la precaució i la vigilància en el bany arran dels diversos ofegaments que hi han hagut a platges i piscines des del 15 de juny i que, amb aquesta nova mort, s’eleven a 18 el nombre de víctimes.

Sota el lema “Tothom pot ofegar-se, a ningú hauria de passar-li” es recorda que tothom hi està exposat, especialment quan el cos experimenta canvis sobtats de temperatura al entrar en contacte amb l’aigua freda, al submergir-se bruscament o si es realitza una activitat física excessiva. En aquest sentit, per gaudir d’un bany saludable i prevenir els ofegaments, l’Agència recomana seguir aquests consells:

  • Nedar sempre en companyia d’altres persones.
  • Sempre que sigui possible, banyar-se en llocs on hi hagi socorristes.
  • No banyar-se si hi ha bandera vermella i respectar sempre els advertiments dels socorristes.
  • Evitar consumir begudes alcohòliques abans de ficar-se a l’aigua o mentre s’està navegant o practicant esports aquàtics.
  • No entrar de cop a l’aigua després de menjar, d’haver pres molta estona el sol o d’haver fet un exercici físic intens.
  • Sortir immediatament de l’aigua en cas d’indisposició.
  • Si es pateix qualsevol malaltia per la qual es fa un seguiment mèdic, i especialment si es té una malaltia cardíaca o circulatòria, s’han de consultar els professionals sanitaris sobre la idoneïtat de la pràctica del bany, la natació o altres activitats aquàtiques.