Turisme de proximitat en temps de Covid

El coronavirus ha fet estralls en la nostra economia i un dels sectors més afectats està essent el del turisme. Des de l’agencia de Viatges Intergavà, el seu responsable, Carles Estrada, precisa que “durant el confinament, que va coincidir amb Setmana Santa i maig, dos períodes on tradicionalment es fan moltes sortides, tot va quedar parat i va caler treballar per gestionar les devolucions de les reserves”.

A partir d’aquí la prudència ha imperat i, segons Estrada, “ara la gent va amb peus de plom. Si altres anys, a dia d’avui ja estava tot aparaulat aquest juliol encara podem trobar opcions per anar de vacances amb preus raonables en hotels i potser no tant en vols, on amb la davallada de l’oferta s’han incrementat els preus del passatge, per exemple en destins com les balears”.

Segons Estrada “s’està notant que la gent té ganes de sortir però es vol quedar per aquí per això hi ha interès en destins per la costa catalana, les Illes Canàries, les Balears o altres indrets d’Espanya i, com a molt, alguna ciutat europea”. També precisa que “s’incrementa l’interès per allotjaments com apartaments o cases rurals, enlloc d’hotels, on no calgui interactuar amb altres persones” en aquest sentit cita altres opcions com “el lloguer de velers amb patró o les autocaravanes”.

Estrada també explica que “durant tots aquests moments tan complicats les agències han demostrat el seu valor perquè s’han ocupat de fer totes les gestions de devolució i els client han pogut recuperar els diners de les reserves maldecaps”. També diu que tot i que “són poques les persones que acudeixen per planificar viatges per a més endavant, a les que ho fan els hi aconsellem la fórmula de contractació flexible on, potser cal pagar una mica més però, donada al situació, es podrien recuperar els imports sense cost en cas que no es pugui viatjar”.