La Unió Muntanyenca Eramprunyà (U.M.E.) celebra aquesta setmana els seus 58 anys de vida amb algunes activitats online, donades les actuals restriccions a causa de la pandèmia del coronavirus. Brugués Comas, presidenta de la U.M.E., destaca que “cada any fem un sopar d’aniversari on ens ajuntem tots i recordem la feina feta durant tot l’any, i enguany no volíem deixar de fer-lo”.
L’any passat “aquest sopar va ser l’últim que vam poder fer abans del confinament i va ser un èxit, vam fer un reconeixement molt bonic a les dones de l’entitat”. Aquest any, per no perdre aquesta tradició, faran “un sopar confinat cadascú a casa seva, i després veurem online un documental d’un soci nostre sobre un viatge que va fer fa dos anys a l’illa de Wellington, i després podrem parlar amb ell i fe runa xerrada, tot online, òbviament”.
Aquesta setmana de celebració s’aprofitarà també per presentar nous projectes, com ara una campanya de sensibilització pel soci per tal que no s’embruti la muntanya i que consistirà en el repartiment d’unes bosses per tal que els socis puguin recollir la brossa que es troben a la muntanya.
També presentaran un repte que consisteix en que algun soci aconsegueixi fer tots els 41 sostres comarcals de Catalunya abans de l’any 2023. Per això, el que faran és demanar als socis que vagin fent aquests cims que els comuniquin, i l’entitat les anirà anotant en un mapa. Evidentment, aquest projecte es portarà a terme quan s’aixequi el confinament comarcal.
Una altra proposta, “Coneixem l’entorn de Gavà 2021”, la presentaran aquesta setmana i consisteix també en un repte: “Els participants tenen tot l’any 2021 per conèixer 14 espais o punts específics de la nostra geografia gavanenca. La gent que vagi i conegui aquests llocs haurà de penjar una imatge, amb un hashtag específic, i publicar-ho a xarxes, de manera que al cap d’un any sabrem quins socis han fet els 14 punts i els hi farem alguna mena de reconeixement”. Entre aquests 14 punts hi ha llocs tan emblemàtics com ara el castell d’Eramprunyà, la Font del Ferro, l’Ermita de Brugués, les mines de Rocabruna, o el Calamot.
Tot això s’ha organitzat en un temps molt difícil per l’entitat ja que, tal i com ha destacat Comas, “la situació és molt complexa, com a entitat i com a grup de muntanya és molt difícil el poder fer sortides en grup. La normativa ens està dificultant molt convocar res, l’entitat sí està funcionant amb grups reduïts en temes com el rocòdrom, però tot és molt complicat”.
Per tant, i veient que tots els socis surten a la muntanya tot i que pel seu compte, “el que volem en aquest 58è aniversari és ajudar al soci a compartir aquestes experiències perquè poder compartir ens ajudarà a tornar a fer grup i fer pinya”.
Una de les iniciatives que estan portant a terme amb aquest objectiu és “augmentar la nostra presència a les xarxes socials, fa temps que tenim Facebook i ara fa poc hem obert l’Instagram”. De fet, “sempre hem funcionat de manera presencial, però com que ara això no és possible llavors ens hem hagut de reinventar també a nivell intern i, si bé ja teníem fa temps uns grups de WhatsApp, ara tenim un canal unidireccional per donar tota la informació que abans donàvem en les reunions presencials dels dimecres i els divendres”.