UGT demana obrir les platges amb seguretat
Simulacre de salvament a Gavà. Foto d'arxiu

La UGT de Catalunya ha demana als ajuntaments que “elaborin un pla de reobertura segura de les platges davant l’amenaça de la Covid-19 que incorpori mesures extraordinàries, a més de les sempre, com són la vigilància i el material de salvament”.

El sindicat, reconeix el “gran valor turístic de les nostres platges” però entén que “la nova realitat obliga al gaudi de les mateixes d’una manera segura i ordenada” raó per la reclama als consistoris “un pla d’obertura sobres els criteris dels estudis científics que s’estan duent a terme sobre el comportament del virus en la sorra i en l’aigua de mar i la resta de recomanacions sanitàries, fent prevaler sempre la seguretat i la salut de les persones i tenint en compte com poden afectar aquestes mesures als serveis de socorrisme”.

UGT Catalunya també recorda que “en la contractació dels serveis de socorrisme, el Govern de l’Estat va aprovar, en Consell de Ministres el dia 5 de maig, la continuïtat dels procediments de contractació pública que estaven suspesos a conseqüència del que es preveu en el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es va declarar l’estat d’alarma”. Per tant, exigeixen que les persones que s’han d’ocupar de fer aquestes tasques “tinguin garanties que treballaran amb totes les mesures de seguretat per evitar contagis”. Així mateix, també creuen que durant la temporada de bany caldrà “una major presència dels cossos de seguretat, ja que els socorristes en molts casos no tenen autoritat per a poder garantir el seu compliment”.

UGT de Catalunya considera “imprescindible que per garantir un número suficient i adequat de socorristes a les platges, el Govern articuli els mecanismes necessaris perquè els socorristes estrangers que estan contractats per prestar el servei a les nostres platges puguin venir i es revisi els requisits d’inscripció en el ROPEC”