Foto: Twitter de @AebruguersNgel

Prop de 400 persones van participar aquest diumenge en l’Aplec de Sant Miquel. L’esdeveniment estava organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), amb la col·laboració de l’Associació d’Amics del Museu, el Grup Ecologista Quercus, el Centre d’Estudis de Gavà i l’Agrupament Roc del Migdia.

La jornada va arrencar a les 8 del matí amb la pujada a peu i en bicicleta amb inscripció i sortida a la plaça del monument al general Josep Moragues. Una vegada al Castell d’Eramprunyà es va fer la tradicional repicada de la campana Miquela i la missa. El matí es va omplir de diverses activitats per als assistents i orientades a totes les edats, des de contes per als més petits fins a jocs medievals o un recorregut pels racons més rellevants del castell. Els actes van cloure amb un taller de bastons i ballada a càrrec dels Bastoners de Gavà i de la colla de grallers Els Ginjolers.

Segons Josep Maria Comas, membre de la UME i organitzador de l’Aplec, “hem preparat un Aplec gairebé normalitzat d’acord amb les restriccions vigents avui perquè pensem que hem de recuperar poc a poc la normalitat i que no podem perdre les tradicions culturals de Gavà. Sí que és cert que encara tenim alguna restricció, especialment pel que fa als jocs de colles ja que no hem pogut fer equips. Tampoc hem pogut fer la xocolatada ni el vermut final”

L’esforç dels organitzadors és encomiable tenint en compte que “la tradició va començar en el segle passat, va estar un anys en la postguerra que es va deixar de fes, i després es va recuperar l’any 1963 i d’ençà aleshores no s’ha deixat de fer cap any fes el temps que fes, d’una manera o altra sempre l’hem tirat endavant”.