Un cavall és abatut al Garraf pel tret accidental d'un caçador
El Parc del Garraf acull una manada de set ponis pottoka.

La Fundació Miranda, entitat centrada en el rescat i recuperació de cavalls, ha denunciat que dissabte, 20 de febrer, un caçador va matar per accident un poni de la raça Pottoka, alliberat per la mateixa fundació al Parc del Garraf. Segons explica l’Agència EFE, en la zona hi havia persones que passejaven, per la qual cosa van poder observar l’ocorregut.

La Fundació Miranda ha explicat en un comunicat que el caçador estava participant en una batuda de senglars i va disparar a un poni perquè es va confondre. Afegeix que, encara que el caçador compte que va cometre un error, “el tret es va produir a deu metres de la carretera, amb persones a prop i en un lloc amb bona visibilitat”. A més, denuncien que es va posar en perill la integritat dels excursionistes i revelen els seus dubtes sobre la confusió.

Poc després del succés, la Diputació de Barcelona ha pregat als caçadors que, quan facin batudes, “extremin els sistemes d’informació i vigilància per evitar incidents similars en espais naturals”. Segons la Diputació, “és el primer accident d’aquestes característiques des que aquest ramat es troba al Parc del Garraf”.

Els animals, rescatats d’un zoo clausurat d’Almuñécar (Granada), van arribar fa quatre anys al Garraf després que la Fundació Miranda els busqués refugi. L’entitat ha afirmat que “en tot aquest temps el col·lectiu de caçadors ha mantingut una bona convivència amb els cavalls”.

La Fundació Miranda ha sol·licitat a les autoritats pertinents “una regulació per tal que aquestes activitats siguin compatibles amb les de poder passejar i realitzar els seus projectes amb els animals sense cap perill”.

Per això, ha fet una crida generalitzada a entitats, oenegés i associacions animalistas, excursionistes i esportives per a exigir “un canvi en les normatives per a la convivència pacífica en el medi natural”.