Un centenar de riders al I Scooter Day
Un de les exhibicions.

Prop d’un centenar de riders es van aplegar dissabte a Gavà per participar al primer Gavà Scooter Day, una competició festiva oberta a participants amateurs i professionals que van exhibir-se dalt del patinet. L’activitat neix de la iniciativa d’un jove, Rubén Rodríguez, practicant d’aquesta modalitat i que va decidir exposar el projecte a l’Ajuntament. La competició es va estructurar en tres categories: menys de 15 anys, més de 15 anys i categoria pro, pels qui comptaven amb patrocinadors propis. Cadascun dels participants va haver de patinar lliurement, en dues rondes de 45 segons, i els “Pro”, a més havien de fer alguna figura agosarada.

Un jurat, integrat per 4 persones, valoraav la consistència, la varietat, la dificultat i l’estil.

L’scooter freestyle, és un esport extrem de patinatge que rau del mateix món que el BMX o l’skate i es duen a terme en les mateixes pistes. S’ha de dir que és l’esport més nou en aquesta varietat.

Els scooters van néixer als Estats Units i consisteix en fer trucs fent servir un patinet. La majoria de gent que practica aquest esport són infants i joves.