Un exposició posa en valor la feina de les dones de Presec
Les dones de Presec protagonitzen una exposició

La sala d’actes de la biblioteca Josep Soler Vidal acull aquests dies l’exposició titulada “Visibilitzem les dones de Presec”. Es tracta d’una mostra de fotografies realitzades per Juan Antonio López Illana i promoguda per la Comissió d’Igualtat de Presec amb motiu de la commemoració del 8M.

Juan Antonio López Illana és l’autor de les imatges

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, qui aquest dilluns visitava l’exposició, ha destacat “l’afany de la mateixa de posar en valor la feina que totes elles fan en aquesta empresa i que, des d’un temps ençà, s’ocupen de tasques que van més enllà de la neteja, com la jardineria, que històricament han estat masculinitzades”. Badia ha recordat que “el nom de la pròpia empresa ha passat de ser Serveis al Ciutadà, a Prestar Serveis per a la Ciutadania, emprant així el llenguatge inclusiu i que, “des del seu si s’ha treballat per implementar el I Pla d’Igualtat i el Protocol d’Assetjament”.

Amalia Barraza, membre de la Comissió d’Igualtat de Presec, explica que “amb aquesta mostra volem que la gent de la ciutat conegui la nostra feia i la importància de la mateixa, tot i que sovint passi desapercebuda”. Per a Bazarra “cal seguir reivindicant la igualtat real i efectiva i, tot i que s’han fet passes endavant perquè fa 30 anys les dones amb prou feines representàvem el 17%, i ara estem entorn el 31%, cal arribar al desitjat 50% i, a la vegada, també cal lluitar perquè les dones ocupem llocs de responsabilitat a Presec trencant l’anomenat sostre de vidre”.

Juan Antonio López Illana, autor de les imatges i treballador de Presec, assegura que “ha estat una projecte molt divertiti diu que “Presec ha fet una gran tasca per la dona i mai se l’ha deixat de banda”.