Un grup de la SAFA guanya un EduCaixa Challenge
Es tracta de Carlota Caparrós, Penélope Cuviella i Patricia Yáñez

Un grup d’alumnes de 4art d’ESO del col·legi Safa de Gavà han estat una de les guanyadores del concurs l’EduCaixa Challenge 2021, organitzat per la Fundació La Caixa. Es tracta de Carlota Caparrós, Penélope Cuviella i Patricia Yáñez que van presentar el projecte «Plasticovid-0» consistent en la reducció del consum de plàstic i de la bona gestió dels residus generats per la pandèmia, així com de la contaminació de microplàstics que està afectant les xarxes tròfiques i que arriben fins a nosaltres.

La Fundació La Caixa ha premiat 19 projectes d’estudiants d’Espanya i Portugal d’entre un total de 985 equips d’estudiants que es van presentar a la convocatòria amb projectes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i vinculats a la nova realitat ocasionada per la pandèmia de coronavirus

El programa dissenyat parteix de la metodologia d’aprenentatge basada en projectes i en un treball cooperatiu i posa a la disposició dels estudiants una àmplia varietat de recursos digitals per a facilitar la reflexió i el desenvolupament dels seus projectes. A partir de tots els projectes presentats, la fundació en va seleccionar 95 per participar en el campus virtual durant la primera setmana de maig, amb el que 355 estudiants i 78 professors van viure l’experiència virtual dels diversos ‘challenge’ amb l’objectiu de generar experiències d’aprenentatge.

Els equips van millorar els projectes i van continuar entrenant competències com el treball en equip, la creativitat, el pensament crític i la comunicació, i es van seleccionar els 19 projectes guanyadors. Abans de la pandèmia, els guanyadors optaven a viatges formatius a Silicon Valley, Boston o Nova York, segons el ‘challenge’, l’any passat no van poder fer-ho pel confinament, però aquesta vegada podran fer un viatge formatiu a Mallorca, distribuïts en grups de 30 persones en tres expedicions diferents durant sis dies.