Un horitzó sobre el mar
“Un horitzó sobre el mar” es podrà visitar a Gavà fins a finals del mes de gener.

La biblioteca Josep Soler Vidal acull una exposició de gravats d’ex-libris. Es tracta de la mostra titulada “Un horitzó sobre el mar” promoguda per la Fundación Hervás Amezcua i que ha servit per donar el tret de sortida a les Festes d’Hivern. La inauguració, celebrada aquest dijous, compila gravats de 18 autors vinculats a la pròpia Fundació així com tot un seguit d’obres històriques que formen part de la col·lecció d’Arturo Zaera.

Segons Antonio Hervás “es tracta de creacions de gran bellesa, simbolisme i úniques, ja que per la pròpia naturalesa de la tècnica del gravat cada reproducció esdevé irrepetible”. Hervás ha destacat “la gran feina feta pels diferents artistes implicats en la quarta edició d’aquest projecte de treball del gravat” i també s’ha referit al “gran valor” de les obres de la col·lecció cedides per Zaera amb figures de la talla d’Alexandre de Riquer, que va ser referent del gènere durant l’època del modernisme català.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, també present a l’acte inaugural ha posat en valor “la gran tasca de la Fundació per conrear i promoure el gust per l’art, un llenguatge que, des de totes les seves vessants, esdevé un vehicle de comunicació universal”. Sánchez també ha lloat “la gran qualitat de la mostra” i que “serveix per donar el tret de sortida a unes festes on la cultura esdevé un dels seus pilars”.

Un ex-libris és una marca de propietat que es posa en un llibre. Des del segle XVI ja trobem marques, en forma d’etiqueta que s’enganxava a les guardes del llibre, que a part del nom del posseïdor incorporaven elements simbòlics o figuratius, especialment escuts d’armes del propietari. A les acaballes del segle XIX, els ex-libris començaren a ser objecte de col·leccionisme arreu, i s’inicià una nova moda d’ex-libris artístics en la qual participaren molts dibuixants reconeguts.

“Un horitzó sobre el mar” es podrà visitar a Gavà fins a finals del mes de gener.