Una delegació etíop visita Gavà aquests dies
Una delegació etíop visita Gavà aquests dies

Des del passat diumenge, l’ONG gavanenca ACCEDE està fent d’amfitriona a una delegació etíop que s’ha desplaçat fins a Gavà per intercanviar coneixements en matèria esportiva, tant en el àmbit formatiu com organitzatiu i tàctic. Aquesta iniciativa ha sorgit gràcies a la intensa relació entre EthioGavà, la branca etíop d’Accede, i la universitat de Bahir Dar, una de les més importants del país i que compra amb més de 40.000 alumnes.

Manendante Mulugueta, director de Relacions Internacional de la Universitat de Bahir Dar, explica que “amb l’objectiu d’optimitzar la transmissió dels coneixements acadèmics de l’esport, estem treballant associats amb diferents institucions. Una d’aquestes associacions és amb la gavanenca Accede, i hi treballem per millorar l’educació, la planificació, l’entrenament, etc. En definitiva, tots els aspectes en general que treballem a la universitat.”

Dagnechew Nigeru, degà de la Universitat d’Educació Física de Bahir Dar, precisa que “l’experiència està sent molt enriquidora perquè visitat diferents centres de formació esportiva on hem vist tota una varietat de programes de desenvolupament, diferents formes d’afrontar la tècnica i la tàctica i de com implementar-los.

Dins de la Universitat de Bahir Dar, hi ha l’acadèmia esportiva on es desenvolupen els projectes socials impulsats per Accede i on treballen els entrenadors formats per la mateixa ONG, el Club de Bàsquet Gavà i el Club d’Atletisme Gavà, formant més de 650 infants.

Teketel Abraham, responsable del Programa Social de la Universitat de Bahir Dar, assegura que “després de visitar tots aquests llocs, tornarem a casa i implementarem tot allò que hem vist juntament amb els nostres monitors”.

Durant la seva estada, la delegació ha visitat diferents clubs, centres escolars, federacions i instal·lacions esportives, com l’estadi de La Bòbila, el Pavelló de Can Tintorer, el Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat, l’INEFC o el Club Esportiu Europa, entre d’altres.