Una gavanenca administra la primera vacuna de la Covid a Catalunya
Idoia Crespo vacunant a la Josefa. Foto: El Periódico

La infermera que va administrar, aquest diumenge, la primer vacuna del Covid-19 a Catalunya és gavanenca. Es diu Idoia Crespo i ella va ser l’encaregada d’administrar la dosi aquest diumenge a Josefa Pérez, de 89 anys i resident al geriàtric de la Feixa Llarga. Tot seguit també vacunava a la directora del centre, Conxita Barbeta, de 52 anys.

Conxita Barbeta, va ser la segona persona en ser vacunada.

Crespo, va néixer a L’Hospitalet, però viu a Gavà des de fa molts anys. Ella és la coordinadora de vacunació del Baix Llobregat, centre i litoral i infermera de l’ABS Torrassa i ha liderat l’equip encarregat d’administrar les primeres 100 dosis de la vacuna, amb la participació de set infermeres del mateix ABS i una infermera de l’Hospital de Bellvitge.

Crespo explicava que “tot i que hem pensava que estaria més nerviosa, el cert és que no va ser així, vaig estar molt tranquil·la i ho tenia molt controlat. Estic molt feliç de poder començar aquest projecte que suposa el principi del fi”.

Crespo també explica que a “Feixa Llarga tant residents com treballadors també estaven molt tranquils i contents de poder-se vacunar, sobretot la Josefa que assegura que portava molts mesos esperant aquest moment. Es notava que estava molt contenta i amb moltes ganes de viure”.

Tres setmanes després de la primera ronda de vacunació, els residents i professionals de centres geriàtrics rebran una segona dosi, un procés que el Govern pretén agilitzar per poder immunitzar el més aviat possible els sanitaris, el següent col·lectiu a qui s’administrarà el sèrum contra la Covid-19.

Fins al mes de març es preveu que s’hauran posat unes 700.000 vacunes entre les més de 100.000 persones que viuen o treballen a les residències de gent gran i de gent amb discapacitat, els professionals sanitaris i la gent amb dependència que viu a casa. Es considera que la immunitat de grup, quan un 70% de la població està vacunada, no s’aconseguirà fins a finals del 2021.