Una gavanenca al concurs de cuina Pop up xef de TV3
Laura Zurriaga a la dreta de la imatge / TVC

La jove cuinera de Gavà, Laura Zurriaga Mitjans, participa en el concurs de cuina “Pop up xef” de TV3. El programa, que s’emet cada dimecres, a les 22 hores, i del quan ja s’han pogut veure dues entregues vindria a ser un ‘spin-off’ de ‘Joc de cartes’ presenta per propi Marc Ribas. En ell, dos cuiners d’entre 20 i 30 anys, amb molta projecció, però amb diferents estils, competeixen en un indret de Catalunya desconegut per a ells per crear el plat que millor representi l’essència d’aquest poble.

El concursants recorreran el municipi cercant la inspiració. S’hauran d’impregnar de l’essència del lloc, parlar amb els habitants, caminar pels seus carrers, visitar museus, biblioteques, botigues … per a això comptaran amb un ajudant del poble que ells mateixos hauran de triar.

En poc més 60 minuts, hauran de posar-se a la butxaca els seus habitants submergint-se pels seus carrers per conèixer la seva història i cultura, descobrir els seus herois i personatges famosos i, per descomptat, la seva gastronomia.

Laura Zurriaga.

Amb tot això, segons precisa Zurriaga,  “cal que adquirim productes km 0 propis de la zona i inspirar-nos per crear un plat original, basat en una tapa per menjar amb els dits per donar de mejar a 25 persones, i convèncer al poble i al jurat format per Santi Villas i Meritxell Falgueras, a dues persones estretament relacionades amb el poble, a nivell cultural i gastronòmic local i al propi presentador”. Cada jurat avalua cada plat entre 0 i 10, en 2 categories (concepte i elaboració). El vencedor rep 3000 euros de premi.

Zurriaga, de 27 anys, li va tocar anar a la Seu d’Urgell i explica que “per tal que no sabéssim on havíem d’anar ens van venir a buscar a casa i, amb ulls embenats i cascos, vam pujar al cotxe i ens van dur al poble. Un cop allà t’ho expliquen tot i coneixes al teu contrincant”.