Una habitación con vistas
Una habitación con vistas: Amezcua y Zamorano, en la presentació d'ahir

Ahir dilluns es va inaugurar a la Fundación Hervás Amezcua l’exposició col·lectiva Una habitación con vistas. El propi Antonio Hervás Amezcua defineix aquest títol, agafat directament de la famosa novel·la d’E.M. Forster,  com “un lema que defineix, segons Virginia Woolf, el context de la dona artista que, per poder crear, necessita una habitació amb vistes i a més tenir diners”.

Sota aquesta excusa, doncs, “hem convocat un any més als artistes amics de la fundació per tal que mostrin la seva obra. Això és interessant perquè tenen gairebé un any per poder crear i el resultat és aquí, 30 autors exposant les seves obres que van des de fotografia fins a pintura passant per escultura o ceràmica. És, per tant, una exposició àmplia en quant a temàtica i a nombre d’autors”.

L’artista gavanenc anima a la ciutadania gavanenca a passar-se per la sala d’exposicions perquè “és un luxe per a Gavà tenir aquí exposats aquests autors, molts amb una trajectòria de molta qualitat. L’exposició demostra la seva bona salut creativa, i crec que ningú s’ho pot perdre”.

La inauguració d’ahir va comptar amb Ester Zamorano, tinenta d’alcaldessa de Cultura de l’Ajuntament de Gavà. Zamorano va voler posar de manifest la implicació de la Fundación Hervás Amezcua, que tradicionalment aprofita les festes majors de la ciutat per inaugurar les seves exposicions, i va qualificar l’entitat com “un referent a Gavà”.

Zamorano a més va recordar que Antonio Hervás Amezcua és una persona que “ens ha aportat molt a la cultura de la nostra ciutat, i de la seva fundació han sortit artistes amb una obra molt important com els que veurem en aquesta exposició”.  

La tinenta d’alcaldessa, de fet, va assegurar que “treballar conjuntament amb l’Antonio i muntar qualsevol exposició amb ell és una meravella perquè sabem que tenim l’èxit assegurat, i això és un valor afegit en una ciutat com la nostra on la cultura està en el seu ADN, i estem encantats de que sigui així”.