arribada-pau-030314

arribada-pau-030314Pau Morales arribant a la meta.

Una vintena de participants la Mitja Marató van córrer per les malalties minoritàries

La iniciativa va sorgir arran dels pares de Pau Morales, un gavanenc d’11 anys que pateix distròfia muscular, amb l’objectiu de donar visibilitat a la malaltia

Un grup de corredors va participar a la XIX Mitja Marató de Gavà- Castelldefels-Gavà d’aquest diumenge per donar visibilitat a les malalties minoritàries, una iniciativa solidària que va partir arran d’un cas concret, el de Pau Morales, un infant d’11 anys de Gavà, que pateix distròfia muscular de Becker. Aquesta és una de les més de 7.000 malalties reconegudes com a minoritàries que afecten a 5 de cada 10.000 persones i que, a Catalunya, pateixen a banda del Pau unes 400.000 persones. Aquesta malaltia fa que els músculs del Pau no puguin desenvolupar la força que hauria de ser habitual, un problema que és genètic i a més degeneratiu.

 

Així, en aquesta cursa, l’esmentat  grup va superar el recorregut amb una samarreta de suport al Pau, i el propi infant va córrer amb ells els darrers 40 metres a la Bòbila, arribant a la línia de meta. Al final, el Pau va rebre el seu trofeu de mans de l’alcaldessa, Raquel Sánchez, qui destacava “la vessant solidària d’aquesta cursa perquè contribueix a difondre una causa molt important, i fer extensives les necessitats d’aquests col·lectius. És una manera d’estar al costat de les persones i famílies que pateixen aquestes malalties”

 

Ana González, que és la mare del Pau es va mostra “molt emocionada per aquest gest i es va desfer en agraïments a l’equip “i3”, especialment a Jaume Escala, un dels socis fundadors de l’equip. També a Josep Bel, de l’empresa gavanenca DissenyatXtu per fer les samarretes i a l’Ajuntament”.

 

Els Castellers de Gavà també es van sumar a la iniciativa aixecant un pilar de quatre i desplegant una rètol de suport a les persones afectades per les malalties minoritàries, el dia mundial de les quals es commemorava el 28 de febrer.