Una vintena d’autors locals signen llibres
Una vintena d’autors locals signen llibres

Una vintena d’escriptors i escriptores de la nostra ciutat han estat signant exemplars dels seus llibres aquesta tarda a la plaça de Jaume Balmes. Ho han fet en parades separades i franges horàries diferents per tal de poder viure l’ambient propi de Sant Jordi però respectant les mesures de seguretat decretades pel Procicat.

Entre les 17 i les 20 hores, han desfilat per les 6 taules habilitades per a l’ocasió, Xavier García Aznar, Josep Bel, Patricia Carmona Artés, Marta mar Clarós Gimeno, Joan Albert de la Peña Guasch, Xavier Fernández Gené, Trinidad Fuentes, Anna Garcia Osuna, David Jiménez Cano, Dani Jordan, Marc Martínez Adam, Jesús Mas Calero, Emma Marzábal, Franc Murcia, Javier Naranjo de la Rosa, Lourdes Rizo Rey, Josefina Royuela Corvillo, Núria Ruiz Castell , Arturo Serra Montesinos , Raquel Serra Vicente, Noelia Terron, Luisa Vázquez i Albert Villanueva.

Abans però, l’Alcaldessa Raquel Sánchez els ha volgut saludar a l’inici i obsequiar-los amb un llibre i una rosa. Sánchez ha destacat, “el paper de les biblioteques, que fan una feina extraordinària per promoure la cultura, un dels sectors que, dissortadament, han estat fortament damnificats en aquest darrer any de pandèmia i que cal fomentar perquè és un dels pilars per construir una societat millor”.

L’Alcaldessa s’ha mostrat molt satisfeta de poder haver celebrat per primera vegada en un Sant Jordi aquesta trobada amb autors locals un acte que creu que estaria “bé poder consolidar com a fixe en l’agenda del 23 d’abril a la ciutat” ja que, al seu entendre, “cal fer visible l’esforç, i sobretot la valentia, dels qui dediqueu el vostre temps a escriure. Us encoratjo a seguir fent-t’ho i us trasllado el meu reconeixement per aquesta aposta que feu per la cultura”.

Durant la seva intervenció, també ha lloat “la creativitat i talent” del pintor Llorenç Dellarès, que era present a la recepció a la biblioteca Josep Soler i Vidal, espai on aquests dies encara es pot admirar la seva exposició pictòrica.

Un ambient diferent

Enguany doncs la Rambla ha deixat de ser el punt neuràlgic de la festa per evitar aglomeracions, però llibreries i floristeries han pogut muntar parades de manera descentralitzada.

L’Alcaldessa Raquel Sánchez manifestava a través d’un missatge institucional que “tot i haver de celebrar la Diada d’una manera diferent, sense poder passejar per la nostra Rambla plena de veïns, amics i companys, cal ser optimistes perquè les coses estan millorant, i podem comprar i regalar i llegir roses i llibres als establiments de Gavà, i de les activitats que han organitzat les biblioteques de la nostra ciutat”.

Sánchez creu que “comencem a veure la llum al final del túnel d’aquesta pandèmia tan difícil de gestionar, i hem demostrat que hem sabut adaptar-nos a la situació excepcional que ens ha tocat viure. Ens ens sortirem, i avui, Sant Jordi, és un bon dia per expressar la nostra esperança i la nostra confiança en el futur”.