Unes 300 persones participen a la rua de Carnaval
Unes 300 persones participen a la rua de Carnaval

Gavà ha recuperat el Carnaval aquest cap de setmana. La celebració, que va arrencar, com és tradició, Dijous Gras, amb la tradicional botifarra d’ou a les cansaladeries de la ciutat, va seguir divendres a la tarda amb la rebuda del Rei Carnestoltes i els personatges de La Tornaboda que són l’Esparriot, vestit de blanc, amb cascavells i esquellots, i una escombra a la mà; El Vell i la Vella, que tanca la desfilada i que en la tradició era representada per dos homes donats a la gresca i al bon humor i els novençans i novençanes que simulen les parelles de nuvis dels balls de gitanes. El seu seguici va arribar al parc la Torre Lluc on hi va havia amb ball, música i xocolatada.

El moment però, més esperat i participat per a tots els qui portaven temps preparant la disfressa va ser, sens dubte, la rua de dissabte a la tarda que aquest any va comptar amb 6 comparses i 4 carrosses, en concret de l’AFA de l’escola Eramprunyà, disfressats d’abelles; l’AMPA del col·legi Santo Ángel, recreant l’ambient disco dels 70; El Club Voleibol Gavà, vestits de pegasus; l’Esplai El Mamut, com a bufons de l’espai; el Grup d’Amics Gavà Vila amb el títol “Los Positivos” i l’AEG Roc del Migdia recreant la pel·lícula Toy Story.

La desfilada va iniciar-se a la rambla de Maria Casas i va acabar a la plaça de Jaume Balmes. La tinenta d’alcaldessa de Cultura de l’Ajuntament de Gavà, Ester Zamorano, es mostrava contenta de poder “reprendre aquesta celebració després de tot aquest llarg període de restriccions i tot i admetre que la xifra de participants ha estat “sensiblement inferior comparat amb l’etapa pre-pandèmia assegurava que “hi ha hagut molt bon ambient, la qual cosa demostra que la gent tenia moltes ganes de sortir al carrer, i de gaudir”.

La rua, va passa per plaça de Josep Tarradellas, el carrer dels Màrtirs del Setge de 1714, el carrer de Sant Pere i plaça de Jaume Balmes. En aquest espai es vamnlliurar obsequis es va fer la rua dancing show amb animació amb música i ball i es va fer la batalla de confeti