Unique Gymnastics
Alumnes del club, en una competició recent (Imatge: cortesia Sara Jerez)

La gimnàstica aeròbica és una disciplina de gimnàstica molt poc coneguda i, per tant, també poc practicada. Però justament Gavà és l’únic lloc en tot el Baix Llobregat on es pot aprendre, practicar, i fins i tot competir gràcies al club Unique Gymnastics, que utilitza el pavelló poliesportiu del col·legi Immaculada Concepció pels seus entrenaments.

El club va començar les seves activitats al novembre de 2022 i actualment compta amb 35 gimnastes, d’edats compreses entre els 5 i els 21 anys, que ja han competit tant a nivell autonòmic com nacional i fins i tot internacional. De fet, el club acaba de quedar campió d’un open internacional en la categoria de grups, i algunes de les seves gimnastes l’any passat van ser campiones d’Espanya i de Catalunya.

Però tot això no ha arribat amb facilitat, ens reconeix Sara Jerez, que va estar 10 anys formant part de la selecció espanyola de gimnàstica, es va retirar fa gairebé dos anys i ara és la directora tècnica del club: “La progressió del club la veig com el resultat de molt esforç, molta aptitud per part de les gimnastes, però també amb molta alegria i molta il·lusió per saber enfocar el projecte i veure que se’ns està reconeixent tot aquest esforç”.

El club “aporta molts valors a nivell tant personal com físic”, destaca Jerez, que a més posa en valor que la gimnàstica aeròbica “és una nova modalitat que gairebé ningú coneix on es combinen tots els elements de la gimnàstica, coreografia, acrobàcies, amb l’objectiu de passar-ho bé, que l’esport és per això”.

La gimnàstica aeròbica es diferencia de la convencional en que “només es competeix al terra i s’utilitzen els passos tradicionals de l’aeròbic però a nivell de gimnàstica, barrejant-los amb acrobàcies, dificultats, i elements de força i flexibilitat”. Una altra diferència és que es competeix en format individual, de parelles, de trios i grups de 5 i de 8 gimnastes, a més que també “competim amb bambes”.

Jerez té previst en un futur expandir la seva activitat a la gimnàstica artística tot i que “és molt car degut a la compra dels aparells necessaris i de moment no ens hi podem ficar”.