Unitat de mama Hospital de Viladecans

Aquest divendres 19 d’octubre, Dia Mundial del càncer de mama, la Unitat de Mama del Servei de Ginecologia de l’Hospital de Viladecans organitza la primera jornada de portes obertes per apropar el seu treball a la ciutadania i a les associacions de pacients i familiars.

Els professionals de la Unitat de Mama de l’Hospital de Viladecans presentaran el funcionament i el treball de la unitat a la sala d’actes de l’Hospital, en un acte obert, a les 9.30 hores. Des de la seva entrada en funcionament, l’any 2011, la Unitat de Mama de l’Hospital de Viladecans ha dut a terme més de 1.700 primeres visites i 513 cirurgies, un 80% de les quals han estat de caràcter conservador.

Les taxes de supervivència assolides per la Unitat coincideixen amb la mitjana de Catalunya, que se situa en un 83% als 5 anys. Tal i com explica la Dra. Glòria Tena, responsable de la Unitat de Mama de l’Hospital de Viladecans, “la supervivència ha millorat notablement en els últims 20 anys”. De fet, l’any 2016, Catalunya va registrar la taxa de mortalitat més baixa d’Europa, amb un 12,1/100.000 dones. L’especialista també destaca la coordinació i unificació de protocols amb l’atenció primària, l’Institut Català d’Oncologia (Duran i Reynals) i l’Hospital de Bellvitge com una de les claus del funcionament de l’abordatge del càncer de mama des de l’Hospital de Viladecans, que gairebé no té llista d’espera quirúrgica per aquesta patologia.

La proximitat i l’accessibilitat amb la població són altres aspectes que es volen potenciar especialment des del centre. Per aquest motiu, entre les 9 h i fins les 12, s’instal·laran dos punts informatius a l’hospital on associacions de lluita contra el càncer de Viladecans, Castelldefels i Sant Vicenç dels Horts presentaran les seves activitats, difondran hàbits de vida saludables i distribuiran els llaços de color rosa distintius del Dia Mundial del càncer de mama.

Les persones que han estat ateses a la Unitat en els darrers anys també han estat convidades a la jornada, donat que són les veritables protagonistes.

L’Hospital de Viladecans

L’Hospital de Viladecans és l’hospital de referència per als municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat, amb una població de més de 185.000 habitants. Juntament amb l’Hospital de Bellvitge i la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent formen la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS. L’Hospital de Viladecans ha rebut el premi TOP 20 a la Gestió Hospitalària Global els anys 2015 i 2016.