Uns 200 alumnes participen avui en la Jornada d’Orientació Acadèmica
Uns 200 alumnes participen avui en la Jornada d’Orientació Acadèmica

Uns 200 estudiants de 2n curs de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior procedents de quatre centres d’ensenyament gavanencs han pres part aquest matí d’una Jornada d’Orientació Acadèmica. La iniciativa forma part del programa Educ@cció, que es desenvolupa des d’avui i fins el proper divendres a l’Espai Jove de La Casa Gran i a l’Espai Maragall.

L’objectiu d’Educ@cció és apropar als joves als estudis que poden escollir, fent que coneguin les seves possibles sortides acadèmiques. Tota la proposta està dissenyada com una experiència d’aprenentatge basada en tallers i xerrades acadèmiques d’actualitat. A més, també s’ensenya als joves a desenvolupar-se en diferents competències personals i transversals.

El tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Díaz, ha qualificat aquesta com “una jornada molt important pels alumnes gavanencs” ja que “a través d’aquesta activitat es crea un espai de trobada per veure quines possibles sortides acadèmiques d’estudis superiors poden tenir els estudiants de Gavà”.

El regidor té clar que aquest “és un moment molt important per ells perquè han de prendre decisions, i tots sabem que prendre decisions a la vida no sempre és senzill tot i que forma part del procés vital de maduració”.

Díaz ha presentat aquesta jornada, que avui ha tingut lloc a l’Espai Maragall, i ha estat acompanyat per la inspectora d’Ensenyament de Gavà, Anabel Rodríguez. Segons Rodríguez, aquesta iniciativa “és un ajut pels alumnes que estan a 2n de Batxillerat i que ara han de prendre una decisió tan important com és definir què fan quan acabin els estudis, per ells tot el que sigui informació i complementi els prejudicis que tinguin sobre els estudis que volen fer és molt important”.