Educ@cció
Sánchez i Rodríguez, presentant aquest matí a l'Espai Maragall la jornada Educ@cció

Uns 200 estudiants de 2n curs de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior procedents de quatre centres d’ensenyament gavanencs han pres part aquest matí de la Jornada d’Orientació Acadèmica Educ@cció. La iniciativa es desenvolupa avui i demà a cavall entre l’Espai Maragall i l’Espai Jove de La Casa Gran.

L’objectiu d’Educ@cció és apropar als joves als estudis que poden escollir, fent que coneguin les seves possibles sortides acadèmiques. Tota la proposta està dissenyada com una experiència d’aprenentatge basada en tallers i xerrades acadèmiques d’actualitat. A més, també s’ensenya als joves a desenvolupar-se en diferents competències personals i transversals.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat la jornada i ha recomanat als alumnes que “intenteu informar-vos de totes les opcions que hi ha, és molt important que ho feu i teniu a molta gent al vostre voltant que us pot ajudar, i sobretot heu d’escollir alguna cosa que us pugui atreure i no heu de tenir por a equivocar-vos o a fer canvis, arrisqueu i sigueu valents”.

L’alcaldessa s’ha posat ella mateixa com exemple en explicar que “jo vaig estudiar dret de manera vocacional, vaig exercir d’advocada i també era vocacional, però després la vida m’ha portat pel món de la política i he trobat que també és una cosa que m’agrada tot i que no és el que jo pensava que faria quan tenia la vostra edat, us puc assegurar que no pensava ser alcaldessa de Gavà”.

Sánchez ha acabat dient als joves que és molt important “que tingueu confiança en vosaltres mateixos perquè estic absolutament convençuda que teniu capacitats, competències i aptituds”, i ha insistit en el missatge de que és important que “arrisqueu, no tingueu por perquè les coses us sortiran bé, i aquí estem nosaltres també per donar-vos el suport que us puguem oferir des de l’Ajuntament”.

Sánchez ha presentat aquesta jornada, que avui ha tingut lloc a l’Espai Maragall, i ha estat acompanyada per la inspectora d’Ensenyament de Gavà, Anabel Rodríguez, que ha recordat als joves la importància de “l’actitud, tingueu actitud de no quedar-vos amb una cosa que no us agrada, tingueu en compte que el talent no és imprescindible, el que escolliu us ha d’omplir perquè només tenim una vida i hem d’aprofitar-la, busqueu una cosa que quan us aixequeu a les vuit del matí contents del tot”.