Caviga
Aspecte de la platea de l'Espai Maragall tot just abans de començar la representació de Caviga

Usuaris del Centre Ocupacional Caviga han posat en escena aquest matí a l’Espai Maragall un espectacle teatral al qual hi han assistit no només familiars sinó que era una funció destinada també a infants d’escoles gavanenques, i entre uns i altres gairebé han arribat a omplir el pati de butaques.

L’espectacle portava per nom “Pincellades” i és un conjunt d’escenes sense connexió que pretenen explorar les emocions a través dels colors.

Aquesta és una “activitat d’ajustament personal i social”, tal i com la ha definit Juan Diego Pimentel, que és director tècnic del Centre Ocupacional Caviga. Per tant, el que busquen és “mostrar les capacitats que tenen les persones que treballen en el Centre ocupacional, i al mateix temps apropar una mica el món de la discapacitat a la resta de la població per fer una societat el més inclusiva possible”.

Tots els usuaris de Caviga participen en el procés creatiu de l’obra que s’allarga uns dos anys ja que ells ho fan tot, des d’escriure el guió fins a dissenyar el vestuari i els decorats. Aquest és el quart any que es porta a terme aquesta acció en el marc del projecte de teatre que desenvolupen al centre. Les anteriors tres representacions es van estrenar al Festival Al Carrer de Viladecans, però enguany han decidit estrenar per primer cop abans a Gavà.