
Ahir va tenir lloc a la biblioteca Josep Soler Vidal la recepció als nens sahrauís que s’estan dos mesos a Gavà en el marc del programa Vacances en Pau, que fa més de 20 anys que impulsa ACAPS (Associació d’Amics del Poble Sahrauí) de Gavà-Viladecans. L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, s’hi va voler atansar per saludar personalment als infants i també a les famílies acollidores, i va expressar el seu agraïment per aquesta iniciativa que només s’ha deixat de fer dos anys, el 2020 i el 2021, a causa de la pandèmia.
Badia va destacar que “són dos mesos en els que aquests infants canvien d’aires i a més se’ls fan revisions mèdiques i canvien la seva nutrició, així que és important que, al menys en aquests dos mesos, vegin que hi ha una realitat diferent, una realitat que ve de la mà d’aquestes famílies acollidores que estan lligades a ACAPS”.
L’alcaldessa creu que “aquesta acollida que està promovent ACAPS és molt interessant, a Gavà acollim a 8 infants però a tota Catalunya acullen 250 i, tot i que és una petita acció que evidentment no soluciona per res el problema que tenen, al menys es fa el que es pot per tal que aquests infants tinguin un estiu diferent i que el puguin gaudir”. Badia també ha posat en valor la importància de que, en aquests dos mesos, els infants sahrauís “s’integren amb aquestes famílies. Una integració que és real, de fet en alguns casos aquestes famílies ja tenen fills, i per tant aquí hi ha una integració molt proactiva. Crec que aquesta iniciativa val molt la pena”.
Esther Mañà, secretària d’ACAPS Gavà-Viladecans, ens va assegurar de la seva banda que a l’associació “estem molt contents de que s’hagi pogut repetir el projecte un any més, sobretot després d’haver-lo aturat dos anys per la pandèmia”. ACAPS espera “poder anar sumant any rere any a més famílies a aquest projecte, i que més gent s’animi a col·laborar”.
Mañá va constatar que “hi ha moltes famílies repetidores, el que vol dir que l’experiència és bona”, i va voler destacar que aquesta experiència és, de fet, “enriquidora tant pels nens com per les famílies, ja que hi ha un intercanvi cultural i de solidaritat, és una bona experiència per les dues parts”.