Vacunació contra la grip 2018
El període òptim per vacunar-se és fins al 15 de desembre

Vacunació contra la grip 2018.Tothom qui ho vulgui ja es pot vacunar de la grip als Centres d’Atenció Primària i als serveis de vacunació de Catalunya.

Salut ha adquirit més 1.200.000 dosis i recomana sobretot que es vacuni la població de risc: personal sanitari, més grans de 60 anys, embarassades i els malalts crònics i amb altres patologies.

Precisament, aquest any, l’objectiu de la campanya és aconseguir com a mínim un 40% de vacunacions entre els professionals de la salut per evitar que puguin contagiar els malalts o les persones amb més risc de complicacions i, alhora, perquè quedin protegits contra la grip. Es calcula que el seu risc de contraure la malaltia és entre 3 i 5 vegades superior a la resta de la població.

El període òptim per vacunar-se és fins al 15 de desembre, és a dir, uns quinze dies abans que la grip arribi al llindar d’epidèmia, que aquest any se situa en els 110 casos per cada cent mil habitants.

L’any passat, l’activitat gripal a Catalunya va ser moderada-alta i la malaltia va causar mil tres-cents casos greus i cent setanta-cinc morts, de les quals més de la meitat corresponien a persones que no estaven vacunades.