vacunació de la Covid-19
Un dels vacunats aquesta tarda al Casal del Centre

Avui ha començat una nova tanda de vacunacions contra la Covid-19 al Casal Municipal de la Gent Gran El Centre. Les vacunacions es fan en el torn de tarda, mentre que en el de matí el Casal és el punt PCR poblacional de Gavà on es fan les proves PCR als contactes de risc.

En aquesta ocasió els programats són, tal i com ens explica Sònia Marín, que és infermera, “població dependent i un dels seus cuidadors principals, ja sigui família o no, als quals vacunem amb la vacuna de Pfizer-BioNTech, mentre que d’altra banda vacunem també als cuidadors de persones dependents menors de 55 anys però aquests amb la vacuna d’AstraZeneca”.

Marín destaca que el procés de vacunació “està anant força bé, vacunem segons ens arriben les dosis, es fa una vacunació programada, i podem arribar fins a les 100 vacunacions en un torn d’un dia”. Tenint en compte que estan a les tardes de dimarts a divendres, això suposa que a Gavà es podrien administrar al voltant d’unes 400 vacunes setmanals.

vacunació de la Covid-19
Dosis de la vacuna llestes per administrar, aquesta tarda al Casal del Centre

Una de les primeres persones que ha rebut aquesta tarda la vacuna és Saturnina Arce, que té 84 anys i ens ha assegurat que “no m’he assabentat de res, una petita punxada i ja està”. Arce confessa que en realitat “ganes de vacunar-me no en tenia, però és necessari per evitar la malaltia, quan em van trucar la setmana passada no ho vaig dubtar”.

Enrique García, que té 82 anys, també ha rebut la primera dosis de la vacuna aquesta tarda i ens ha dit que “no conec a ningú del meu entorn que s’hagi vacunat, soc el primer, a la meva dona li van dir que encara no tenia l’edat suficient”. García confessa que “sí que tenia ganes de vacunar-me, així que li vaig preguntar a la meva metgessa, ella va trucar, i em va dir que ja me la podien posar”.

En tots els casos s’estan administrant les primeres dosis de les vacunes, però el Casal del Centre només s’utilitzarà aquesta setmana ja que a partir de la propera  tot el dispositiu es traslladarà al Parc Arqueològic Mines de Gavà.