Vacunació de la grip 2019

Aquest dilluns arrenca la campanya de vacunacions de la grip i als Centre d’Atenció Primària de Gavà ja es pot demanar hora per posar-se-la. El Departament de Salut, que ha adquirit 1.220.000 dosis de vacunes antigripals, incidirà un any més a garantir la cobertura dels considerats grups de risc, entre els quals hi ha els professionals sanitaris, les dones embarassades, les persones que tenen més de 60 anys o els afectats per malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques (adults i infants). També a les persones amb malalties cròniques metabòliques (inclosa la diabetis mellitus) o a les que pateixen insuficiència renal i/o obesitat mòrbida.

La campanya durarà tota la temporada en què tingui incidència, però es recomana vacunar-se abans del 15 de desembre, uns quinze dies abans que la grip arribi al llindar òptim.

Refredat o grip?

La diferència entre el refredat i la grip, és que és una malaltia estacional, molt contagiosa i que apareix normalment en forma d’epidèmia. La simptomatologia que presenten pot resultar similar.

La grip es manifesta de forma brusca, no hi ha símptomes que s’allarguin una setmana, apareix de cop i amb molta febre i dolor muscular que obliga a fer llit.

Un cop es manifesten els símptomes de la grip, cal fer repòs i augmentar la ingesta de líquids. Els antibiòtics no la curen i només es prescriuen medicaments que ajudin a fer baixar la febre o combatre el mal de cap.