Vaga de Renfe el 15 de juliol
Rodalies prestarà el 66% del servei entre les 6 i les 9.30 hores i entre les 17 i les 20.30 hores

Durant la vaga de Renfe del 15 de juliol circularan el 66 % dels trens de Rodalies en les hores punta, és a dir, de 6 a 9.30 h i de 17 a 20.30 h. La resta de la jornada, els serveis seran del 33 %. Els clients poden consultar aquesta informació a la pàgina web de Renfe.

La mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s’assegurarà amb un servei del 72% dels trens afectats, que són aquells que es realitzen amb personal de Barcelona. Pel que fa els serveis Avant el serveis essencials són del 65%. Renfe informa que els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació per als serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge.

Comissions Obreres ha decidit convocar la jornada de vaga perquè, segons diu, “Renfe està incomplint l’últim conveni col·lectiu, especialment tres dels aspectes troncals del text com són rejovenir i reforçar la plantilla, menys hores de jornada laboral i increment de sou”. El sindicat avisa en un comunicat que si l’empresa manté aquesta “postura intransigent” no descarten noves convocatòries de vaga per a l’agost, que també podrien afectar a Adif.

L’última vegada que es va convocar una vaga a Renfe i Adif va ser el 21 de desembre i 7 de gener. En aquell moment el motiu principal de l’aturada va ser la disminució de les plantilles de totes dues empreses.