Vaga del bus la setmana que ve
Vaga del bus la setmana que ve

Els treballadors i treballadores de les línies d’autobús diürn i de Nitbus que operen al nostre municipi i que opera l’UTE Avanza segueixen protestant i mantenen les aturades previstes pel dimecres 11 de gener.

Aquesta aturada implica que els busos circularan segons els serveis mínims en els horaris que estableix el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Aquests seran de 03:00 a 06:00 hores (20% del servei), de 07:00 h a 10:00 hores, i de 17:00  a 20:00 hores (40% del servei). L’única línia que quedarà exempta de les aturades serà l’L88, ja que no té alternatives de servei i circularà al cent per cent.

La finalitat de les jornades de vaga és reivindicar avanços en les condicions laborals, ja que, segons precisen el conveni resta paralitzat des del 2019 i denuncien en mal estat dels autobusos que realitzen el servei pels nostres municipis que presenten avaries, interiors deteriorats i problemes de funcionament, com el de les rampes d’accés per a persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, reclamen que la companyia compleixi el que va prometre i posi en circulació vehicles nous amb totes les garanties.