Seae
García (centre), Arias, i altra delegada sindical, aquest matí davant la Nova Piscina Municipal de Gavà

Els treballadors dels centres esportius gavanencs se sumen a la convocatòria general de vaga arreu de Catalunya i faran una aturada de 24 hores el proper dijous 24 de novembre. Es tracta dels empleats de l’empresa Seae, que té la licitació a Gavà per gestionar els centres esportius de la nostra ciutat, és a dir, la Zona Esportiva Nova Piscina Municipal, la Zona Esportiva Can Tintorer, i la Zona Esportiva Can Torelló.

La vaga està convocada pels dos sindicats majoritaris de l’empresa, Comissions Obreres i UGT. Pilar García, delegada del comitè d’empresa de Seae, ens ha explicat que “estem intentant negociar un conveni perquè fa 3 anys que no ens apugen el sou, però la patronal no vol negociar i hem hagut de forçar la situació convocant aquesta aturada de 24 hores”.

La vaga afecta a Gavà, segons García, a més de 70 treballadors, que són els que Seae té a la nostra ciutat en les tres zones esportives mencionades. Tot i que “hi ha alguns treballadors de l’Ajuntament en aquests centres, la majoria del personal pertany a Seae”. Es tracta de, per exemple, de “tècnics aquàtics, recepcionistes, socorristes, tècnics esportius d’activitat física, o neteja i manteniment”. La vaga, però, “està convocada pels treballadors que Seae té repartits per tota Catalunya gestionant pels ajuntaments aquestes zones poliesportives”.

Les demandes exactes del treballadors passen per “una pujada del sou equivalent a l’IPC real, ja que ens volen congelar el 2022 i pel 2023 ens proposen només una pujada del 2%. En definitiva volen que nosaltres paguem un altre cop la crisis i nosaltres no estem disposats, volem lluitar per un conveni digne i ens tenen infravalorats”.

Segons ens ha explicat García, la resposta de l’empresa a les seves demandes és que “no es pot fer altra cosa i que ens hem de conformar amb el 2% de pujada”. Per tant, aquesta vaga de 24 hores “és una primera mesura de pressió per veure si s’asseuen a fer una negociació que realment sigui negociació, que les dues parts sortim guanyant, tant l’empresa com els treballadors”. En cas de no aconseguir els seus objectius, els treballadors “segurament portarem a terme altres accions, s’està parlant, tot i que encara no s’ha decidit què faríem en aquest cas. Veiem primer quin és el resultat d’aquesta aturada i esperem que s’asseguin a negociar, seria el més just”.

Els treballadors de Seae estan convocats el mateix dia 24 a les 17:00 hores en una manifestació a les 17:00 hores a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Un dia abans però, el dimecres 23 a la tarda, hi ha la preceptiva reunió de conciliació, que tindrà lloc també a Barcelona, i que serà la darrera oportunitat per arribar a un acord i, en el seu cas, desconvocar aquesta vaga de 24 hores. Tot i això, els representants dels treballadors no tenen gaire esperances d’arribar a un acord. Segons Miguel Ángel Arias, altre dels delegats del comitè d’empresa de Seae, “la reunió del 23 seria la darrera bola, però és que cada vegada que la patronal s’ha assegut  amb els sindicats per negociar mai han concedit res i sempre s’han trencat les converses, tant de bo ara donin una resposta al que demanem”.