valents

“Un ajuntament molt gran amb serveis molt petits i, a més, molt lents”. Amb aquestes paraules ha definit el cap de llista de Valents, Jaume Tutusaus, la situació del municipi pel que fa a les tramitacions. Per agilitzar-les, el partit té diverses propostes com, per exemple, suprimir el sistema de cites prèvies instaurat durant la pandèmia. “Aquest sistema és il·legal”, ha dit Tutusaus. “El que està passant en l’actualitat és que els ciutadans estan excessivament subordinats al funcionament de l’ajuntament quan hauria de ser a l’inrevés, l’ajuntament al servei dels ciutadans. El que no es pot fer és continuar mantenint-lo quan ha desaparegut ja la situació d’excepcionalitat que el va justificar en el seu moment”.

D’altra banda, el líder de Valents aposta per agilitzar tràmits com llicències d’obres o activitats. Tràmits que, assegura, poden trigar més d’un any en resoldre’s. Tutusaus considera que “això és un perjudici patrimonial considerable per a les empreses de construcció i per a la gent que vol muntar negocis, o per aquella que ha d’estar suportant el preu del lloguer d’un local comercial a l’espera de què l’ajuntament resolgui la seva petició. Són qüestions elementals, bàsiques, i que caldria agilitzar des del consistori”.

Finalment, Jaume Tutusaus ha demanat el vot per a Valents el 28 de maig, dient que, amb ells, “els ciutadans i ciutadanes de Gavà tindran uns serveis a l’alçada de les seves necessitats i les respostes en el temps establert legalment”.