Velocitat màxima de 30 a tots els carrers amb un sol carril
Velocitat màxima de 30 a tots els carrers amb un sol carril

La velocitat màxima permesa a les vies urbanes i travessies d’un sol carril queda limitada, a partir d’aquest dimarts, a 30 o 20 quilòmetres per hora, en funció de les característiques. La normativa s’aplica a tot l’estat i suposa una reducció respecte els 50 km/h que ara són vigents en molts llocs.

Segons la Direcció General de Trànsit, la reducció de la velocitat màxima permesa s’aplica per la demanda dels ajuntaments, que reclamaven un paraigua legal per poder aplicar els 30 per hora a les localitats.

Per tal que tothom es vagi adaptant a la nova normativa i la tingui ben present, el Consistori ha procedit a col·locar senyals verticals en diversos punts i senyals horitzontals pintades al paviment amb aquestes noves limitacions. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, creu “pel bé de l’interès col·lectiu es important el seu copmliment ja que contribuirem a guanyar en seguretat i a millorar la mobilitat i la fluïdesa del trànsit”.

Límits de velocitat

  • 20 km/h en vies que disposin de plataforma única de carretera i vorera
  • 30 km/h en vies d’un únic sentit de circulació
  • 50 km/h en vies de dos o més carrils per sentit de circulació

Excepcions a Gavà Ciutat 30

  • Camí de la Sentiu.
  • l’eix c.Argila-camí dels Joncs i l’av. del Mar (en el tram entre la B-210 i la rotonda de la Pineda).
  • Les carreteres Bv-2041, la C-31, la C-32, la B-210 i C-245 tindran limitacions superiors.

Aquest canvi suposarà, a més, un estímul per prioritzar la mobilitat activa (anar a peu o amb bicicleta), com a mitjans nets i eficients, i alhora permetrà reduir les emissions dels vehicles de combustió i el soroll per seguir avançant cap a una ciutat encara més saludable.