loteria de Nadal

2020 passarà a la història per motius més que obvis, una pandèmia que ha afectat gairebé a tothom i a gairebé tots els àmbits. Ara que arriba el Nadal hem parlat amb Antonia Villarreal, administradora de l’administració nº 3 de Gavà “El elefante de la suerte”, perquè la loteria de Nadal no s’escapa de l’afectació que ha tingut i està tenint, i encara tindrà, el coronavirus.

“Ha estat un any atípic, un any complicat per a tothom perquè mai havíem viscut una situació així, amb tots els comerços tancats, i això ha afectat a tot el món, però nosaltres no ens podem queixar”, ens diu Antonia. “Tenint tancada l’hostaleria, i amb el confinament que ha afectat per exemple a associacions de veïns o a entitats escolars, que habitualment compren molta loteria, s’està notant molt”, ens explica.

Els dècims van arribar la segona setmana de juliol, com habitualment cada any. Però s’està venent menys en general degut als dos tancaments comercials que hem viscut en el que portem d’any: “Generalment, la loteria de Nadal té una tradició de venda en bars o en associacions de veïns, i en estar tancats tant de temps les vendes han caigut i es nota. Hi ha molts bars, per exemple, que cada any han venut molt i aquest porten molt poc, o alguns que ja ens diuen que no s’emporten loteria perquè no saben si els tancaran. Això, de retruc, el que ha provocat és que es vengui més per finestreta, ja que la gent en moltes ocasions no pot comprar els dècims en els locals on ho feia habitualment”.

Respecte a les peticions especials, com cada any s’han repetit les terminacions en 13, “que és el que més es demana i de fet ja fa temps que no en tenim, és una petició exclusiva d’aquest sorteig que no es dóna en cap altre”. També s’ha demanat molt i ja s’ha esgotat també la terminació en 20, la de l’any, “però generalment també es demana molt cada sorteig la terminació de l’any corresponent”. Enguany, com a petició particular, “molta gent ens ha demanat la data en la que va començar al març el confinament”.