veterinaris
La sala d'espera de Tot Fauna, aquest mateix matí (Foto: cortesia de Tot Fauna Veteralia)

Els veterinaris, com a metges de les nostres mascotes, són dels pocs serveis que resten oberts en aquests dies de confinament en els que tots els que puguem hem de romandre a casa. Des de Tot Fauna Veteralia, la seva responsable, Anna Tusell, ens ha confirmat que ells tenen obert tot i que “hem reduït una mica l’horari per minimitzar l’exposició i estem oberts només quatre hores al matí i quatre a la tarda”. D’altra banda, només s’accepten visites amb cita prèvia “amb l’objectiu de programar-nos i espaiar-les per tal que no hi hagi aglomeracions a la sala d’espera de la clínica, només agafem sense cita les urgències d’extrema importància sense cita”.

A la sala d’espera només permeten dues persones com a màxim i “si hi ha més gent que s’hagi d’estar llavors s’espera al carrer”. Les exploracions de les mascotes a dins de la sala de visita a més “es fan a porta tancada sense el propietari, que es queda a fora mentre nosaltres fem la feina amb les corresponents mesures de protecció, és a dir, amb mascareta i guants”.

A dins de l’establiment els treballadors tenen molta cura de respectar les mesures de seguretat recomanades per les autoritats, i per tant, “mantenim entre nosaltres el metre i mig de distància, desinfectem sempre i netegem tot el que toquem, com a mínim ens rentem les mans cada 15 minuts”.

Respecte a la resta de serveis addicionals que s’ofereixen, la venda d’alimentació es manté així com també la de medicaments, però el servei de perruqueria s’ha cancel·lat en la seva totalitat i no es reprendrà fins que passi la crisi sanitària que estem travessant.

Passejar als gossos és precisament una de les poques excepcions que s’han establert a la necessitat de tancar-nos tots a casa. Però Tusell recorda que aquest passeig ha de ser el més curt possible, “el temps just per tal que les mascotes facin les seves necessitats fisiològiques amb normalitat, i el passeig s’ha de fer només amb una persona, evitant el contacte amb altres persones i evitant el contacte també amb altres gossos”. Tusell destaca també que “ara més que mai, tot i que ha de ser sempre, s’han d’aplicar les mesures generals en el passeig de la mascota com ara recollir els excrements o netejar els orins amb aigua”.

Respecte a l’exercici diari de les nostres mascotes, evidentment tenen les mateixes restriccions que nosaltres pel que fa al confinament a casa. Tusell destaca que “si fèiem passeigs de 30 minuts evidentment això no ho podrem fer ara, però sí que podem intentar a casa, en la mesura de les nostres possibilitats, que la mascota es mogui jugant més amb ell i enriquint el seu entorn amb l’objectiu de que el gos no es vegi molt saturat pel confinament, tot i que en principi no hauria d’haver cap problema”.