Albert Massana, portaveu del Grup Municipal d'ERC
Albert Massana, portaveu del Grup Municipal d'ERC

Aquestes eleccions tornen a ser un plebiscit entre el 155 i l’independentisme. Entre la repressió i la llibertat de Catalunya. Amnèsia i passat o esperança i futur. El bloc del 155, l’establishment i els tentacles de l’Estat han canviat de candidat, han abandonat a C’s i han abraçat al PSC d’Illa. Han organitzat una operació d’Estat per mirar d’aturar l’independentisme i només hi ha una opció que ho pot aturar, que és Esquerra Republicana.

Només hi ha un vot en aquestes eleccions que permet derrotar el 155. Només hi ha un vot que permet assegurar un Govern independentista i progressista a la vegada.  Els catalans i les catalanes necessitem un nou lideratge, una nova manera de dirigir el país, amb el bé comú al centre, amb honestedat, els valors republicans i l’independentisme guanyador.

Per això cal que tothom vagi a votar. Els hem de tornar a guanyar a les urnes. Construïm una Via Àmplia cap a la independència. Una via on hi cap tothom, sense deixar ningú enrere. Una via realista, útil, guanyadora i oberta. Som els que apostem per liderar les lluites compartides: feminisme, igualtat, valors republicans, estat del benestar, sostenibilitat. No és una via lenta, és la via que hi arriba, que guanya i es contraposa amb la via estreta d’aquells que renuncien a créixer, d’aquells que prefereixen ser pocs i purs.

La via àmplia consta de 5 punts: 1 – Superar el 50%. Les urnes és on som forts. 2 – Teixir grans aliances i representar els grans consensos del país. 3 – Forçar l’Estat espanyol a acceptar l’amnistia i el referèndum com a úniques vies per resoldre el conflicte amb Catalunya. 4 – Reconstruir el país i millorar la vida de la gent. 5 – Teixir aliances internacionals per explicar la causa catalana al món.

El benestar de la ciutadania primer, pensi com pensi i voti com voti. A tots ens beneficiarà disposar de les eines d’un Estat. Som il·lusió i solució.