Vicenç Fernández

Vicenç Fernández s’acaba de jubilar després de 29 anys exercint de mestre al col·legi Immaculada Concepció. Amb aquest motiu, demà dimecres, 6 de setembre, inaugura a la Biblioteca Josep Soler Vidal l’exposició “Mirar, enfocar, click”, en la que fa un repàs a través d’unes 200 fotografies del seu recorregut al servei de la ciutat de Gavà. Hi ha dos tipus d’imatges en aquesta mostra: les personals que ha pres com aficionat i les que fan referència al seu treball com a mestre.

En les personals “he intentat captar moments concrets dins d’un passeig o una sortida, intento captar alguna peculiaritat o característica concreta, i allà n’hi ha, per exemple, fotos del Mercat de Gavà, de platges, de flors, d’estàtues, o fotos familiars, per exemple”, ens ha explicat el mateix Fernández. Pel que fa a les relacionades amb la seva feina com a professor, “he volgut deixar un testimoni personal i professional dins del que és la feina de professor. 29 anys significa que he treballat en tots els cursos excepte preescolar, i allà trobarem, per exemple, imatges de nens treballant en equip, una sortida a Montserrat, o una experiència examinant flors, entre altres”.

Contraposar aquests dos tipus d’imatges, les d’aficionat amb las de la vida del mestre, és precisament l’objectiu de Fernández a l’hora de posar junts aquests dos tipus de fotografies: “Si el fotògraf ha de mirar, contemplar la bellesa d’un paisatge, també el professor ha de contemplar dins la classe el tarannà de cada alumne, les seves possibilitats, les competències que pot arribar a tenir. El mestre ha de polir a l’alumne de la mateixa manera que el fotògraf ha de retocar en algun moment l’enquadrament o l’enfoc d’una fotografia”.

La mostra, doncs, vindria a ser una recapitulació de les dues grans passions de Fernández: “Recordo que, des de ben petit, ja tenia atracció per fer fotos, i la meva mare amb 8 anys ja m’havia comprat una càmera. I després, ja amb 14 anys, sabia que la meva feina seria la de professor degut a que en el contacte amb l’aprenentatge vaig veure que era una projecció professional que podia arribar a aconseguir”.

La mostra s’inaugura dimecres, 6 de setembre, a partir de les 18:00 hores, a la sala d’exposicions de la Biblioteca Josep Soler Vidal, i es podrà visitar allà fins el 30 de setembre.