Vicent Partal presenta Fronteres a Gavà
Vicent Partal

Vicent Partal estarà aquest dijous, 24 de març, a Gavà per presentar el seu nou llibre, Fronteres, editat per Comanegra. L’assaig analitza i reflexiona sobre com s’han format les fronteres i què són, mitjançant 37 narracions curtes sobre espais limítrofs que ha visitat el director del diari digital Vilaweb. Tot plegat, acompanyat de suggeriments sobre literatura, música, llengües i d’altres activitats. Entre les ciutats frontereres més singulars que hi apareixen hi ha Tiraspol, Jerusalem, Berlín, El Paso, Hiroshima, Catar i Ciutat del Cap.

Vicent Partal precisa que “la frontera, com la coneixem avui, és un fenomen molt recent i ha tingut grans costos per a la societat internacional i per a tots nosaltres” i centra la seva crítica en “l’obsessió per la frontera intocable, entesa com a front, com a barrera, i la combinació de l’aparició de les fronteres modernes amb les de les nacions modernes”, perquè això “ha fet que allò que abans era una celebració de la diferència haja acabat esdevenint un focus de tensió que ningú no sap com resoldre si no és a partir de la violència”.

Sobre aquesta actitud, el periodista de Bétera posa com a exemple “la reacció espanyola al Primer d’Octubre” i assegura que amb aquesta obra vol “acompanyar el lector en un viatge per descobrir i apreciar la diversitat humana i ajudar-lo a entendre això que mirant els mapes oficials no es veu”.

L’acte que es farà als baixos del Museu, a partir de les 19 hores, s’encabeix en el programa de celebració del desè aniversari de l’ANC a la nostra ciutat