Víctor Amela visita Gavà
Víctor Amela visita Gavà

L’escriptor i periodista Víctor Amela visita estarà aquest dimarts 30 de novembre a Gavà per presentar el seu darrer llibre, ‘La filla del capità Groc’ novel·la que a més va resultar guanyadora del 36è Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes 2016.

En aquesta obra, Víctor Amela es va inspirar en una història que va sentir quan tenia vuit anys al poble on estiuejava amb la família, Forcall, el mateix poble on el protagonista de la novel·la, el Groc, va lluitar l’any 1840 per defensar els ideals carlins. La intenció de l’autor era convertir un heroi ultralocal en un heroi universal.

L’escriptor ha reconegut que va començar a escriure la novel·la en castellà, el mateix idioma que ha fet servir per als altres dos llibres que té publicats. Però quan va arribar al segon capítol va veure que havia d’escriure els diàlegs dels protagonistes en català. Amela ha afegit que el català del llibre no és el de la Catalunya central, sinó un català nord-occidental, concretament el de Ports de Morella.

L’acte es farà a la Biblioteca Marian Colomé, a les18.30 hores, i per control d’aforament cal fer inscripció prèvia trucant al telèfon 936 383 661 o a través del mail b.gava.mc@diba.cat

L’autor

Víctor Amela, barceloní de 1960, és novel·lista i periodista. Degà de la crítica televisiva a la premsa, l’exerceix des de fa trenta anys a La Vanguardia, on és cocreador de la secció «La contra» (1998), en què ha publicat 2.100 entrevistes. Col·labora en programes de televisió i ràdio, i és també autor de les novel·les El càtar imperfecte (2013) i Amor contra Roma (2014).