El jugador de waterpolo Víctor Gutiérrez estarà a Gavà aquest dimecres 22 de febrer per fer la presentació del llibre “Balón amarillo, bandera arcoíris”, una obra on l’autor, de manera autobiogràfica, ens parla de la discriminació, de la LGTBIfobia, dels rols de gènere i de la importància de visibilitzar la diversitat sexual en el món de l’esport.

Víctor Gutiérrez presenta Balón amarillo bandera arcoíris

A partir de la seva història personal i el seu paper rellevant com a activista, Víctor Gutiérrez posa sobre la taula les dificultats a les quals el col·lectiu LGTBI s’enfronta en l’esport, i la importància de visibilitzar la diversitat sexual. A pesar que cada vegada hi ha més esportistes que s’atreveixen a fer el pas i visibilitzar la seva orientació, la LGTBIfobia i discriminació segueixen presents en graderies i vestuaris, i es continuen reproduint els mateixos comportaments que fa 40 anys.

El llibre denuncia amb contundència aquesta realitat encara present en la nostra societat, especialment en esports majoritaris. L’obra ens farà replantejar-nos prejudicis i estereotips entorn a la masculinitat, i que ens parla sobre els rols de gènere, i sobre l’esport tal com ens l’havien comptat.

L’acte tindrà lloc a la biblioteca Josep Soler Vidal a partir de les 17.30 hores.