Guardó al Hospital 2019
Hospital de Viladecans.

L’Hospital de Viladecans ha obtingut dos premis TOP 20, un a la categoria de Gestió Hospitalària Global i un altre a la categoria de l’Àrea de Musculoesquelètic. Els guardons, que concedeix la consultora de serveis sanitaris Iasist, valoren la qualitat assistencial i de gestió dels centres participants, agrupats en diferents categories, segons les dimensions i les característiques de cada centre. Els premis s’han repartit aquest dimecres a Madrid, durant la Conferència d’Hospitals TOP 20.

Els premis els han recollit la gerent territorial de l’àrea Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, Montserrat Figuerola, i la directora de l’Hospital de Viladecans, Montse Oliveras. També hi han assistit el cap de servei de Cirurgia General del centre viladecanenc, Albert Sueiras i la cap del Servei d’Aparell Digestiu del centre, Mercè Barenys, perquè, a més dels premis obtinguts, l’Hospital de Viladecans estava nominat a la categoria de l’Àrea de Digestiu.

El principal objectiu de el Programa Hospitals TOP 20 és identificar els patrons de bona pràctica assistencial (benchmark) i reconèixer la tasca d’aquells centres que han obtingut millors resultats en el procés d’avaluació. La participació en el Programa és voluntària, anònima i gratuïta, i es basa en l’avaluació de dades objectives.

El TOP 20 és una iniciativa de la consultora de serveis de salut Iasist, que avalua processos específics de les àrees clíniques més rellevants. Iasist valora un total de 35 processos clínics freqüents, que s’engloben en set àrees clíniques (cor, respiratori, sistema nerviós, digestiu, musculoesquelètic, ronyó i vies urinàries, i dona).

L’Hospital de Viladecans ha guanyat els TOP 20 en diverses ocasions. Els anys 2015, 2016 i 2018, va rebre el TOP 20 a la categoria de gestió hospitalària global, i el 2018, a més, a l’àrea musculoesquelètica. Aquestes distincions, entre d’altres que ha rebut l’Hospital en els darrers anys, demostren la bona feina que estan fent els professionals del centre.

L’Hospital de Viladecans

L’Hospital de Viladecans està acreditat com a hospital bàsic d’aguts, de referència per als municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat, amb una població de 185.000 habitants. El centre excel·leix en cirurgia major ambulatòria (CMA), en la integració d’especialitats i el triatge d’urgències avançat. Actualment, l’Hospital està ampliant i reformant les seves instal·lacions per tal de millorar l’atenció que dona a les persones que viuen en la seva àrea d’influència. L’Hospital de Viladecans pertany a la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, juntament amb l’Hospital de Bellvitge i la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent.