raquel-sanchez-sagrat-cor

El programa “L’alcaldessa als barris” s’està desenvolupant aquests dies al barri del Centre i, amb aquesta excusa, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat aquest matí el col·legi Sagrat Cor, ubicat en aquest barri de la ciutat. Sánchez s’ha reunit amb l’equip directiu del col·legi, encapçalat pel director, Juan Ruiz, i tots junts han tractat temes que afecten directament a l’escola. En el decurs d’aquesta reunió, Sánchez ha tingut dos contactes amb els alumnes de l’escola: d’una banda ha conversat amb un grup d’infants que li han traslladat diverses opinions sobre aspectes de la ciutat millorables en el terreny mediambiental, i de l’altra s’ha sotmès a les preguntes de dues noies que porten el periòdic de l’escola.

Sánchez s’ha mostrat molt satisfeta d’aquesta visita a “una escola històrica i emblemàtica a Gavà que, malgrat els anys que porten a la nostra ciutat, són capaços d’innovar en el seu projecte educatiu i veure això és tota una satisfacció”.

Sánchez ha destacat la trobada que ha mantingut amb alguns dels alumnes del col·legi perquè ha pogut comprovar “fins a quin punt estan compromesos amb tots els projectes que tenen a veure amb el medi ambient i amb la sostenibilitat, i com fan una feina que parteix dels mateixos alumnes generant comissions de seguiment del seu pla de treball”.

L’alcaldessa valora molt positivament aquesta conscienciació ecològica i de fet destaca que “les escoles de la nostra ciutat, i en realitat les de qualsevol ciutat, són importants no només pels continguts que desenvolupen sinó també per tot allò que aporten de més dins dels projectes educatius que han de ser molt més integrals, i ena quests sentit vull felicitar al centre, a tot l’equip directiu, als professors i també als alumnes, perquè he pogut comprovar que són uns alumnes excepcionals”.

De la seva banda, Juan Ruiz s’ha mostrat molt satisfet amb la visita de l’alcaldessa tot destacant que “és molt positiu que vinguin les autoritats de Gavà a visitar-nos i que els puguem explicar de primera mà el nostre projecte i les nostres necessitats, és una idea molt bona tot i que s’ha de dir que sempre hem treballat molt bé amb l’Ajuntament”. En el decurs de la trobada se li han traslladat a l’alcaldessa diverses necessitats de l’escola de les quals Ruiz en destaca dos: “d’una banda el tancament del carrer en les hores d’entrades i sortides, i d’altra banda la reducció de les ratios a les classes de P-3, aquestes són per nosaltres les dues necessitats més importants”.

La trobada ha finalitzat després amb una visita per l’escola on l’alcaldessa ha pogut conèixer més de primera mà el projecte educatiu del centre. A més, Sánchez ha tingut l’oportunitat de parlar amb alguns dels professors més veterans del col·legi, alguns dels quals porten ja més de 30 anys educant a l’escola.