Els voluntaris van plantar un total de 90 plantes autòctones i mediterrànies
Els voluntaris van plantar un total de 90 plantes autòctones i mediterrànies

Un grup de voluntaris d’Endesa va realitzar, recentment, una activitat de conservació a la platja de Gavà, ‘Sembrem el Futur’. L’acció es va realitzar de la mà de la Fundació FDI (Fundación para el Fomento del Desarrollo y la Integración) i amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Gavà, “un dels consistoris catalans més implicats en la lluita per a la preservació del litoral”, informen fons de l’empresa.

Els voluntaris van plantar un total de 90 plantes autòctones i mediterrànies adaptades als ecosistemes dunars com són el borró o canya d’arenal (Ammophila Arenaria) o el jull (Elymus Farctus). Aquestes espècies, en quant que autòctones i pròpies de terrenys de duna, a més d’evitar la ràpida reproducció d’espècies exòtiques i invasores com els caprpobrotus (Carpobrotus edulis), contribueixen a prevenir la regressió de les platges, gràcies a les seves arrels que permeten que la sorra es mantingui gràcies a la seva longitud i resistència. Les plantes provenien d’un viver de les Terres de l’Ebre, el viver Alomà, especialitzat en plantes mediterrànies.

‘Sembrem el Futur’ forma part dels programes de Voluntariat Corporatiu a través del qual es busca fomentar la participació activa dels mateixos empleats en la cura i la preservació de l’entorn. “La Fundación Endesa promou i impulsa el Voluntariat Corporatiu de la Companyia amb accions com aquesta amb l’objectiu de promoure la participació, mobilitzar i implicar tots els empleats en causes que contribueixin a la millora de l’entorn, la disminució de les desigualtats socials i la lluita contra el canvi climàtic”, expliquen des de la Fundació.